VacciCheck

VACCICHECK

Vaccicheck is een bloedtest waarmee we in de kliniek binnen een uur kunnen aflezen of uw hond op dat moment voldoende afweerstoffen heeft tegen Parvo, Hondenziekte of Hepatitis.

Het is niet mogelijk om zo’n zelfde test te doen voor Ziekte van Weil (Leptospirose) of tegen kennelhoest.

VOOR WIE?

De VacciCheck kan gebruikt worden bij honden:

  • die een allergische reactie op een vaccinatie hebben laten zien
  • waarvan de vaccinatie status onbekend of dubieus is
  • met een auto immuunziekte
  • van eigenaren die op maat willen vaccineren

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

Als uw hond wordt opgeroepen voor zijn jaarlijkse enting en gezondheidscontrole komt u langs voor de Ziekte van Weil- en eventueel kennelhoest enting.

We nemen enkele druppels bloed af en binnen een uur weten we hoe de bescherming op dit moment is tegen Parvo, Hondenziekte en Hepatitis is.

Als blijkt dat van een van deze ziektes het aantal antistoffen te laag is gaan we een volledige cocktail enten. Helaas is het niet mogelijk om een van deze entingen afzonderlijk te geven.

Als blijkt dat tegen alle drie de ziektes voldoende antistoffen zijn, dan herhalen we de procedure na een jaar.

VALKUILEN

Let op, u moet zich goed realiseren dat deze test een moment opname is. Het is mogelijk dat door bijvoorbeeld ziektes immuniteit sneller daalt dan verwacht. Dat betekent dat bij sommige dieren een interval van een jaar te lang kan zijn.

De VacciCheck is een nuttige test, mits u zich realiseert dat immuniteitsopbouw erg individueel en soms onvoorspelbaar is.

Wij raden dan ook aan om altijd de drie puppy entingen op 6, 9 en 12 weken leeftijd te laten geven en een jaar daarna de volledige cocktailenting.

Daarna kan in de vier bovengenoemde omstandigheden de VacciCheck gebruikt worden.

Wilt u zo veel mogelijk zekerheid wat betreft de bescherming van uw hond dan raden wij u aan om na de puppy entingen alternerend de grote cocktail (Parvo, Hondenziekte Hepatitis en ziekte van Weil) en de kleine cocktail (Parvo en Ziekte van Weil) te laten enten.

Reacties zijn gesloten.