De operatie

Een operatie is natuurlijk een spannende gebeurtenis voor het dier en zijn eigenaar. Daarom zal ik u vertellen wat er allemaal gaat gebeuren, in de hoop dat het iets van uw onzekerheid doet verdwijnen. Als er vragen zijn dan kunt u ons natuurlijk altijd bellen.

De avond voor de operatie

De avond voorafgaand aan de operatie mag uw dier vanaf 18.00 uur niet meer eten. Het mag wel water drinken tot vlak voor de operatie.
Uw dier wordt door ons gewogen en klinisch onderzocht zodat wij de narcose zo goed en zo veilig mogelijk kunnen doseren.
Als u wilt, kunt u erbij blijven als hij/zij onder narcose wordt gebracht.

Terug naar huis

Meestal mag de patiënt ’s middags weer naar huis. Op de dag van de operatie heeft hij nog een beetje een kater.
Indien hij ’s ochtends is geopereerd, mag hij ’s avonds alweer een beetje eten en een beetje drinken. Let op, Kleine beetjes tegelijk. De dag er op mag hij alles weer eten en drinken, net zoals voor de operatie. Tenzij u andere instructies meekrijgt, bijvoorbeeld bij zware operaties aan het maagdarmkanaal of na een verkeersongeluk.

Hechtingen

Omdat sommige dieren de hechtingen zelf menen te moeten verwijderen, krijgt u een kap mee. Of het gebruik van die kap nodig is, verschilt erg per dier. Soms is het omgekeerd aantrekken van een T-shirt al genoeg (de achterpoten door de mouwen, de staart door de halsopening). Bij kleinere honden kan een luierpakje uitkomst bieden. Ook zijn er speciale pakjes te verkrijgen om de hechtingen te beschermen.

Op controle

Na tien dagen komt u met uw dier voor controle. De hechtingen worden verwijderd en de wond wordt gecontroleerd. Deze controle/behandeling is kosteloos.

Reacties zijn gesloten.